Image

Things to do in Romania

2020-11-12 21:26:18
Image

De ce iubesc Romania, de ce ai vizita Romania?

 

Este o intrebare la care multi dintre noi cauta sa raspunda de secole si la care multi straini au gasit raspunsul fara a sta prea mult pe ganduri. Ar trebui sa te opresti si sa asculti vocea pamantului si vei auzi ecouri a nenumarate glasuri de romani, de francezi, de italieni, de germani, greci, rusi si multi altii...

Si il voi parafraza pe Constantin Tanase, cunoscut ca si Badia Costica, care spunea celor care prin 1918 visau numai plecari in strainatate si cred ca e valabil si in zilele noastre astfel:

Unii vor mai cu dichis/ Sa traiasca la Paris,
Iar altii mai cu fason/ vor s-o stearga la Kerson.
Chiar de ati zice ca-s nauc, / Eu de aicea nu ma duc.
Fie painea cat de rea, Tot mai buna-n tara mea.

Pe primul loc in destinatiile tale din aceasta vara va fi cu siguranta Delta Dunarii si Marea Neagra, taram al autenticului si al naturii primitoare

Asezata la rascruce de drumuri in continent intre marile puteri, Romania are o natura minunata si animalele salbatice din arcul carpatin, are varfuri stancoase, paduri si pajisti verzi caprioare si ursi. Dunarea, Delta Dunarii si Marea Neagra cu sanctuarul de pasari si pesti ies in evidenta. Asadar te invit sa descoperi Delta Dunarii in aceasta vara, destinatie in topul preferintelor oaspetilor nostri. 

 

Urmeaza in alegeri Transilvania consolidata din vechi timpuri ca cetate protejata de Muntii Carpati

Intemeietorii, domnii, principii si regii au construit castelele si orasele medievale din Transilvania, unde taramul lui Dracula si Castelul Bran sunt descrise cu atata pasiune de Bram Stocker incat a cucerit intreaga lume. Filmele regizate la Hollywood pe tema vampirului au accentuat confuzia intre personajul fictiv si domnitorul real Vlad Tepes, care l-ar fi inspirat pe Stoker in descrierea lui. 

Aici gasesti bijuterii arhitecturale precum Castelul Corvinilor si Castelul Peles, orasele medievale Brasov, Sighisoara si Sibiu, satele sasesti cu bisericile fortificate. In vechia Dacie desoperi ca romanii au avut o importanta covarsitoare in civilizarea poporului nostru.

 

Dupa cele doua destinatii minunate recomand cu mare drag Moldova, creatia naturii darnice si a oamenilor omenosi, un diamant neslefuit.

Se remarca prin  cultura populara, taraneasca cu mestesugurile locale, horele batute, iile inflorate, bisericile de lemn, carutele cu cai si livezile de faneata. Descopera Regiunea de Nord Est a Romaniei, o regiune in care farmecul naturii si traiul pastoral se intalnesc cu spiritualitatea si cultura locuitorilor sai blajini. Aici au vazut lumina zilei poetul national si prima gimnasta de nota 10 din istorie. 

 

Cu credinta ca ti-am deschis apetitul la calatorii  iti doresc sa calatoresti cu sufletul...Cu drag, Magda