Spania si Portugalia

Round trip

ImageNumar persoane

ImagePerioada

14 Nopti

2020-09-12 - 2020-09-26

ImageCazare

ImageTransport

Bilet de avion Iaşi – Barcelona şi Lisabona - Bucureşti 

Descriere

 

Ziua 1 – Sâmbătă, 12 septembrie | Iași – Barcelona 

Ora 04:00 – Întâlnire pe aeroportul din Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Barcelona. Decolare la 06:15, sosire la Barcelona la 08:45 (ora locală). Ne îmbarcăm în autocar şi facem un tur panoramic al orașului. Vom admira pietele Catalunya și Espana, Arcul de Triumf, Stadionul Camp Nou, statuia lui Cristofor Columb, casele proiectate de celebrul arhitect Antonio Gaudi dar și capodopera sa, celebra catedrală Sagrada Familia. Vom vizita parcul Guell (operă a aceluiași architect) și Catedrala Sfintei Cruci. Ascensorul acesteia ne va duce pe acoperiș, de unde avem o priveliște extraordinară asupra clădirilor Barcelonei. Facem apoi o plimbare pe straduţele cartierului Barri Gotic și apoi pe cunoscuta stradă pietonală și comercială La Rambla. Timp liber pentru odihnă. Cazare la hotel Sant Boi De Llobrega Frontair 4* sau similar. 

Ziua 2 – Duminică, 13 septembrie | Barcelona (Opţional Montserrat) 

Mic dejun. Timp liber în Barcelona sau excursie opţională la Montserrat pentru a admira mănăstirea benedictină, simbol al libertăţii și identităţii naţionale a catalanilor. Biserica adăpostește statuia unică a Madonei Negre, ce o reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul în braţe. In Barcelona recomandăm vizitarea Acvariului și a falezei din cartierul Barceloneta, o ascesiune cu telecabina către Castelul Montjuic sau cu funicularul către parcul de distracţii Tibidabo. Ambele locuri oferă o frumoasă imagine panoramică a Barcelonei. Seara, deplasare a întregului grup pentru a admira spectacolul de lumină și culoare de la Fântâna Magică. Cazare la hotel Sant Boi De Llobrega Frontair 4* sau similar. 

Ziua 3 – Luni, 14 septembrie | Barcelona – Valencia 

După micul dejun ne deplasăm către Valencia, de-a lungul cunoscutei Costa del Sol. In turul panoramic al orasului Valencia vom admira Plaça de la Reina și turnul-clopotniţă El Micalet, sediile Primăriei și Postei, Complexul Artelor și Stiințelor, Gara de Nord, turnurile Serranos și Torres de Quart. Vom vizita Catedrala și mănăstirea San Miguel de Los Reyes și ne vom imagina spectacolul unei coride în vizita la Arena Coridelor. Cazare la hotel Villacarlos 3* sau similar. 

Ziua 4 – Marţi, 15 septembrie | Valencia – Granada 

Mic dejun la hotel. Ne deplasăm apoi către provincia spaniolă Andaluzia, cu o bogată istorie, loc al imbinării civilizaţiilor creștină și maură. Primul oraș vizitat va fi Granada. Vom admira Palatul Regal și Catedrala și vom vizita Palatul Alhambra, simbolul Granadei și, totodată, cel mai important monument de arhitectură islamică al Andaluziei, obiectiv înscris pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Cazare la hotel B&B Granada Estacion 4* sau similar. 

Ziua 5 – Miercuri, 16 septembrie | Granada – Malaga 

După micul dejun la hotel continuăm periplul prin Andaluzia. In Malaga vom admira Piața Mercado Atarazanas, biserica Santiago, Parcul Malaga, Palatul Episcopal, Plaza de Toros și Catedrala. După amiaza timp liber la dispoziție. Cazare în Malaga la hotel Campanile Malaga Airport 3* sau similar. 

Ziua 6 – Joi, 17 septembrie | Malaga (Opţional Gibraltar) 

După micul dejun timp liber la dispoziția turistilor pentru alte obiective sau, opțional, excursie la Gibraltar. Acest teritoriu britanic, singurul de peste mări al Imperiului Britanic situat în Europa, a fost de-a lungul timpului un important punct de observaţie, din vârful stâncii impresionante, dar și control al strâmtorii cu acelaşi nume, dintre Marea Mediterană şi Oceanul Atlantic. Cazare în Malaga la hotel Campanile Malaga Airport 3* sau similar. 

Ziua 7 – Vineri, 18 septembrie | Malaga – Cordoba – Toledo 

Micul dejun la hotel. Continuăm periplul prin Andaluzia către Cordoba, punct cultural de referință al Europei, înscris în patrimonial cultural UNESCO. În turul oraşului vom admira Plaza del Potro, Aleea Florilor, Plaza de la Corredera şi Podul Roman. Marea Moschee (Mezquita), astăzi Catedrala Adormirii Maicii Domnului este unul din cele mai vechi și semnificative exemple de arhitectură islamică spaniolă. Pornim apoi spre Toledo. Cazare în Toledo la hotel Toledo Imperial 3* sau similar. 

Ziua 8 – Sâmbătă, 19 septembrie | Toledo – Madrid 

După micul dejun la hotel vizităm orașul Toledo, “orașul celor 3 culturi”, aproape înconjurat de râul Tajo: catedrala Primada, cu broderia sa de piatră, Biserica San Juan de los Reyes și fortăreaţa Alcazar. Pornim apoi către Madrid, capital Spaniei. După-amiază facem un tur panoramic al celui mai mare oraș al Spaniei: Piaţa Puerta del Sol, Piaţa Mayor, Poarta Alcala, bulevardul Gran Via, Catedrala Almudena și stadionul Santiago Bernabeu. Cazare la hotel B&B Hotel Madrid Aeropuerto 3* sau similar. 

Ziua 9 – Duminică, 20 septembrie | Madrid 

Mic dejun la hotel. Continuăm să explorăm orașul și vizităm Piata Cibeles, Piaţa Espana cu monumentele lui Cervantes și personajelor sale celebre, Don Quijote și Sancho Panza și admirăm Palatul Regal (vizită exterioară). Timp liber pentru achiziționarea de suveniruri. Îmbarcare în autocar și transfer la hotel. Cazare la hotel B&B Hotel Madrid Aeropuerto 3* sau similar. 

Ziua 10 – Luni, 21 septembrie | Madrid - Vișeu – Vila Real 

După micul dejun pornim către Portugalia. Pe drum avem ocazia să admirăm culmile muntoase din Parcul Național “Serra da Estrella”. Vizităm orașul Vișeu, cu Catedrala Se și facem o plimbare pe straduțele centrului istoric. Drumul ne poartă apoi prin pitoreștile orășele Lamego, Peso da Regua și Vila Real. Cazare în Vila Real la hotel Folgoso Douro 3* sau similar. 

Ziua 11 – Marți, 22 septembrie | Vila Real – Guimaraes – Braga – Porto 

Mic dejun la hotel. Călătoria ne poartă spre Guimaraes, unul din cele mai istorice orase, aici se spune că “s-a născut Portugalia”. Putem admira Palatul Ducilor de Braganza, piața Oliveira cu biserica omonimă și Palatul Salado. Vizităm castelul Guimaraes, monument UNESCO, situat pe un deal deasupra oraşului. Ajungem apoi la Braga, cunoscut sub numele de “Cidade dos Arcebispos” – orașul arhiespiscopilor. Vizităm Catedrala, cu o vechime de peste 1000 ani. Cazare în Porto la hotel Star Inn 3* sau similar. 

Ziua 12 – Miercuri, 23 septembrie | Porto 

După micul dejun pornim într-un tur al orașului. Admirăm Catedrala Se, biserica Sao Francisco și clădirea gării centrale Sao Bento. Podul Luis I este un monument emblematic al orașului, amintind de creațiile lui Gustave Eiffel. Râul Douro și Turnul Clericilor sunt alte două simboluri ale orașului. După amiaza timp liber. Recomandăm să gustați din preparatele culinare zonale: Tripas a Moda do Porto, Francesinha sau Pasta del Nata, alături de un pahar cu vin de Porto. Cazare în Porto la hotel Star Inn 3* sau similar. 

Ziua 13 – Joi, 24 septembrie | Porto – Coimbra – Fatima – Batalha – Lisabona 

După micul dejun pornim spre sudul Portugaliei. Prima oprire este la Coimbra, capitala medievală a Portugaliei, astăzi important centru universitar. Ajungem apoi la Batalha unde vizităm Mănăstirea Santa Maria da Victoria, capodoperă a arhitecturii gotice, monument UNESCO. Ultima oprire o facem în Fatima, un cunoscut loc de pelerinaj catolic. Vizităm Capela Aparițiilor si moderna Bazilică a Sfintei Treimi. Spre seară ajungem la Lisabona. Cazare la hotel Exe Saldanha 3* sau similar. 

Ziua 14 – Vineri, 25 septembrie | Lisabona 

Micul dejun la hotel. Facem apoi un tur panoramic și pietonal al capitalei lusitane. Admirăm Catedrala Se, cartierul Alfama, turnul Belem, Piața Dom Pedro IV, turnul Vasco da Gama, statuia Christo Rei și apeductul Aguas Livres. După amiaza timp liber. Recomandăm o plimbare cu tramvaiul galben nr. 28, cu telefericul sau cu unul din cele 4 funiculare din oraș. Cazare la hotel Exe Saldanha 3* sau similar. 

Ziua 15 – Sâmbătă, 26 septembrie | Lisabona (Opțional Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril) – București 

Mic dejun. Timp liber în Lisabona sau excursie opțională în care se vizitează Sintra, reședința de vară a regilor portughezi, acum parte a patrimoniului mondial UNESCO. Vom vizita Palacio Pena. Excursia continuă către Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. La întoarcere facem o oprire în Cascais, fost sat pescăresc, acum un frumos centru turistic, și la Estoril, stațiune pe litoral unde se află cel mai mare cazino din Europa. Spre seară ne îndreptăm spre aeroport pentru check-in și îmbarcare pentru zborul companiei Wizz Air către Romania. Decolare la ora 19:00, aterizare în București la 01:10. După recuperarea bagajelor ne îmbarcăm în autocarul spre Iași, unde ajungem spre dimineață. 

 

Tarife:

Adult în cameră dublă1060 euro
Adult în cameră single 1440 euro

Tariful include: 

 • - 14 nopți de cazare la hoteluri de 3* şi 4* cu mic dejun
 • - Bilet de avion Iaşi – Barcelona şi Lisabona - Bucureşti
 • - Bagaj de mână şi prioritate la îmbarcare (Troller 55x40x20 cm, maxim 10 kg)
 • - Transport autocar
 • - Transfer Otopeni - Iaşi
 • - Parcările, taxele de drum și pod
 • - Însoțitor de grup

Tariful nu include: 

 • - Intrările la obiectivele turistice
 • - Taxele de aeroport – 135 euro
 • - Bagaj de cală
 • - Taxele de oras

Excursii opționale:

 • Montserrat - 20 euro/persoană (minim 25 de participanţi)
 • Gibraltar – 55 euro/persoană (minim 25 de participanţi)
 • Sintra, Cabo da Roca, Cascais şi Estoril - 25 euro/persoană (minim 25 de participanţi)

Acte Necesare: 

 • Carte de identitate sau paşaport valabil
 • Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți
 • Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare: 

 • Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
 • Condiții de plată: - 200 euro la înscriere - 400 euro pana la 30.05.2020 - Restul de plata pana pe 15.08.2020