9 Nopti
2020-08-21 - 2020-08-30
- Transport autocar
Turul României // 21 - 30 august 2020, 9 nopți / 10 zile
Ziua 1 – Vineri 21 august | Iași – Galaţi - Tulcea
Întâlnire la ora 06:45 in fața magazinului Market, fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecare pe traseul Iași – Vaslui – Galaţi – Tulcea. În apropiere de Tulcea vom putea admira Munţii Măcin. Ajunşi în Tulcea, începem vizitarea Complexului muzeal ecoturistic Delta Dunării şi Acvariului Tulcea. După amiază facem o excursie cu bărcile rapide pe Canalele Deltei Dunării. Cazare în Tulcea la hotel Delta 3* sau similar.
Ziua 2 – Sâmbătă 22 august | Tulcea - Babadag – Buzău - Braşov
Mic dejun. Aproape de Babadag, în localitatea Enisala, vom vizita cetatea Enisala foarte bine restaurată şi păstrată. De aici continuăm călătoria către Buzău traversând Dunărea. Aproape de Buzău, vom vizita Vulcanii Noroioși. Natura a înzestrat dealurile și munții din Curbura Carpaților cu minuni unice. Pe glob sunt aproximativ o mie de astfel de fenomene, dar în Europa sunt foarte rare. România, prin rezervația natural din Buzău, se poate lăuda cu singurii vulcani noroioși miniaturali din Europa. După vizitarea Vulcanilor, continuăm călătoria către Braşov pe un drum de poveste. Prima oprire o facem la Fântâna lui Mihai Viteazu, locul unde a înnoptat împreună cu oştenii săi în octombrie 1599. Următoarea oprire o facem la Barajul Siriu, la poalele muntelui Siriu. Continuăm călătoria către Braşov. Cazare la hotel Ave Lux 3* sau similar.
Ziua 3 – Duminică 23 august | Braşov – Bran – Curtea de Argeş
După micul dejun, ne deplasăm către centrul Brașovului. De sub Tâmpa, de lângă zidurile cetății, începem să descoperim Brașovul prin Strada Sforii, o stradă care are o lățime de doar 123 cm și este catalogată drept cea mai îngustă stradă din Europa. Continuăm către Poarta Schei, Casa Sfatului și Piața Sfatului. Ultimul obiectiv pe care îl vom vizita este faimoasa Biserică Neagră. Continuăm excursia către Bran unde vom face un popas pentru vizitarea Castelului Bran. Părăsim Branul şi ne îndreptăm către Curtea de Argeş prin pasul Rucăr – Bran. Cazare la hotel Posada 3* sau similar.
Ziua 4 – Luni 24 august | Curtea de Argeş – Rm. Vâlcea – Valea Oltului - Hunedoara
Mic dejun. În prima parte a zilei, vizităm Mănăstirea Curtea de Argeș unde sunt înhumaţi membrii familiei regale a României moderne. Ansamblul cuprinde catedrala zidită de Neagoe Basarab, unul din cele mai celebre monumente de arhitectură românească dar și noua catedrală episcopală regală. Din Curtea de Argeş tranzităm oraşul Rm. Vâlcea, trecem Valea Oltului unde vom face opriri pentru admirarea peisajelor, fotografii dar şi pentru vizitarea Schitului Ostrov, Mănăstirii Cozia şi Castrului Roman Arutela. Continuăm călătoria către Hunedoara. Cazare la hotel Rusca 3* sau similar.
Ziua 5 – Marţi 25 august | Hunedoara – Alba Iulia
Mic dejun. În prima partea a zilei facem o vizită la Mănăstirea Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca și la Castelul Corvinilor. Numit și Castelul Huniazilor, a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu tiglă policroma. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Ne îndreptăm către Sarmisegetusa Regia, fosta capitală şi cel mai important centru militar, religios şi politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Cazare în Alba Iulia la hotel Mariss 3* sau similar.
Ziua 6 – Miercuri 26 august| Alba Iulia – Turda – Cluj Napoca
Mic dejun. Începem ziua cu vizitarea Cetăţii Alba Carolina, o fortăreață cu bastioane, de tip Vauban, construită la începutul secolului al XVIII-lea în orașul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, având rol de fortificație strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman și de consolidare a puterii habsburgice pe plan local. Din Alba Iulia, ne îndreptăm către Turda unde vizităm Salina Turda, care constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie al mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria și legenda să se împletească armonios. Cazare la hotel Sunny Hill 3* sau similar.
Ziua 7 – Joi 27 august | Cluj Napoca – Muntii Apuseni – Oradea
După micul dejun, ne deplasăm către Munții Apuseni unde vom vizita Peștera Urșilor. Munții Apuseni reprezintă partea centrală a Carpaților Occidentali cuprinsă între râurile Mureș și Barcău. Deși nu concurează cu înălțimile celorlalți munți din țară atrag totuși un număr impresionant de vizitatori, datorită diversității fenomenului carstic ce se găsește aici: ponoare, izbucuri, chei, și peșteri, a căror densitate nu se mai regăsește nicăieri în țară. Se vehiculează cifre impresionante: în Apuseni sunt peste 7000 de peșteri. Ne îndreptăm către Oradea. Cazare în Oradea la hotel Impero 3* sau similar.
Ziua 8 – Vineri 28 august | Oradea – Săpânţa - Sighetu Marmaţiei
După micul dejun, ne îndreptăm către Săpânța unde vizităm Cimitirul Vesel, un cimitir faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Peri, care se situează în prezent pe locul 3 ca înălțime între lăcașurile de cult din România având o înălțime maximă de 78 m. Din Săpânţa plecăm către Sighet unde vom vizita Muzeul Satului care grupează o colecție de case specifice zonei Maramureșului. Muzeul cuprinde peste 30 de gospodării, unele mobilate complet cu piesele originale. Cazare în Sighetu Marmației la Hotel Grădina Morii 3*sau similar.
Ziua 9 – Sâmbătă 29 august | Sighetu Marmaţiei - Vişeu de Sus - Sighetu Marmaţiei
Mic dejun. Această zi o rezervăm special pentru plimbarea cu Mocăniţa. Construită după Primul Război Mondial doar pentru a transporta lemnul, Mocăniţa încă este folosită în mod surprinzător, în scopul original. În zilele noastre, în ciuda vârstei sale înaintate, locomotivei cu aburi i s-a mai dat o sarcină: aceea de a transporta turiştii. Călătoria cu Mocăniţa durează aproximativ 6h 30m, iar pe parcursul călătoriei se fac mai multe pauze scurte dar şi una de masă la capătul liniei. . Spre seară ajungem laMănăstirea Bârsana care datează din anul 1390, o construcție impresionantă din bârne asamblate în sistem „blockbau”, cu picturi murale de scene din Geneză.Cazare în Sighetu Marmaţiei la Hotel Grădina Morii 3* sau similar.
Ziua 10 – Duminică 30 august | Borşa – Gura Humorului - Iaşi
Mic dejun. Este ziua în care excursia noastră se încheie dar nu fără sa mai vizităm un obiectiv important. În apropiere de Borşa, vom urca în Munţii Rodnei la spectaculoasa Cascadă a Cailor. Seara, sosire în Iaşi.
Tarife:
Adult în cameră dublă | 1890 lei |
Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar | 1840 lei |
Adult în cameră single | 2450 lei |
Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar | 1450 lei |
Tariful include:
Tariful nu include:
Informatii suplimentare:
Condiții de plată: